Dorombos utazós kalandok

Dorombbal utazós blog

Előzmények: 2013 - Obertonic Festival, Kyev, Ukrajna

2014. november 03. - Szilagyi Aron

2013. október 16-án felléptem az Airtist zenekarral egy nagyon barátságos dorombos fesztiválon, az Obertonic-on Kijevben. A fesztiválon részt vett egy jakút delegáció is: Ivan Alexeyev, a Dorombmúzeum elnöke, Nikolay Shishigin, a múzeum igazgatója és Spiridon Shishigin, a világ egyik legismertebb dorombjátékosa. Ezen az eseményen a jakútok egy kitüntetést nyújtottak át Franz Kumplnak, a Nemzetközi Dorombszövetség elnökének a doromb népszerűsítéséért végzett áldozatos munkájáért. A fesztivál szervezője egyébként kedves barátom, Yaroslaw Kaminskiy volt.

Egyik este Yaroslaw (Yarek) konyhájában egy hatalmas kondér rózsaszín káposztaleves fölött dorombozgattunk, beszélgettünk. Valahogy szóba került az igencsak hideg jakút tél. Repkedtek az anekdoták télen le nem állított autókról és a hótündér csókjáról. A hótündér csókja egy kis fagyási sérülés az arcon: egy kis területen elhalnak a sejtek, megkeményedik a bőr. Azt mondják, nem is igazi jakút az, akit nem csókolt még meg a hótündér. Nagyon kíváncsivá tettek, hogy milyen lehet a természet olyan ereje, amit itt felénk nem igazán lehet megtapasztalni.

Aznap este Ivan Alexeyev és Nikolay Shishigin meghívtak a november 30-án rendezendő Khomus Day-re, hogy a jakút közönség is megismerhesse a magyar dorombzenét és hangszereket. Sajnos a meghívást nem tudtam elfogadni, mivel nagyon közeli volt a dátum, valamint aznap éppen az Airtisttel játszottunk Budapesten. Viszont megbeszéltük, hogy a következő évben, 2014-ben mindenképpen részt veszek a rendezvényen. Egy év a szervezésre már elegendőnek tűnt.

A bejegyzés trackback címe:

https://doromb.blog.hu/api/trackback/id/tr16859033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása