Dorombos utazós kalandok

Dorombbal utazós blog

Day 11 / DEC 4. csütörtök / Dobre vécser Jakútia

2014. december 10. - Szilagyi Aron

1_5.jpgAz egesz ejjel tarto utazast kovetoen, reggel 8 korul sikerult agyba kerulnunk Jakutszk-ban, a mar megszokott szallasunkon. Nagy alvas azonban nem volt, mert delben mar jott is az ebedunk, pizza es salata formajaban. Komoly nehezsegek aran eszhez tertunk es toltuk befele a kajat.

screen_shot_2014-12-09_at_8_09_35_pm.png

A megprobaltatasok ellenere mindharman jol vagyunk, szerencsere egyikonk sem betegedett meg komolyabban. A Sziberiaban eltoltott 6 nagyon feszitetten szervezett nap utan mara kaptunk egy kis pihenot. Delutan egy helytorteneti muzeumot latogattunk meg, benne hatalmas mamut csontvazzal, kitomott allatokkal, targyakkal, plakatokkal, amely harom vagy negy szintjen feldolgozta a jakut nep teljes tortenetet a nomad idoszaktol napjainkig. A befejezo szakaszban talaltunk egy nagyon erdekes vitrint, amely meg egy nokia telefont is tartalmazott, kiallitasi targykent. Az egeszben az volt a plane, hogy az altalam hasznalt Nokia keszulek oregebb, mint a kiallitasi darab :)

screen_shot_2014-12-09_at_8_10_34_pm.png

A muzeum utan Aron es Bela elmentek a JO-ba, hogy frissitsek a blogot es e-mailezzenek, en meg Lenaval es Harm Linzennel szuvenir-beszerzo korutra indultam Jakutszkban. Mindez ugy zajlott, hogy egy kisbusz hordott bennunket korbe, es minden uzlet elott varakozott rank jaro motorral. A hideg miatt keptelenseg lett volna klasszikus shoppingolast csinalni, mert mar a busz es boltok kozotti gyaloglas is rendesen probara tett. A vasaralas egyebkent sikeres volt, de nem arulom el, hogy mit vettem, mert meglepetes ;-)

screen_shot_2014-12-09_at_8_11_28_pm.png

A szallasunkon fott vacsora vart minket, a sult csirkeszarny, a salata es a fott rizs melle tradicionalis, rizses-hussal toltott bucit ettunk. Azonban, hogy a mai nap se telljen esemenytelenul, a jakut nemzeti tv-be voltunk hivatalosak este 9 orara. Az epulet szokas szerint gigantikus, a studioszoba azonban nem volt tul nagy. Az esti elo talk showba lettunk beillesztve, ahol rovid interjut adtunk Lena tolmacsolasa segitsegevel. A szereplesre elkisert minket Harm is, azonban az egesz nagyon nyulfarknyi volt. Tul sok erdekesseget nem erintett a musorvezeto holgy, elegge altalanos dolgokrol erdeklodott. A vegen pedig eloben zeneltunk is egyet, de a technikai feltetelek miatt elegge vissza kellett fogni magunkat. Mindent osszevetve egyebkent jo volt, nagyon felszabadultan ereztuk magunkat. Es ami ennel is fontosabb, hogy Jakutia teljes teruleten mindenki ezt az adast nezi.

screen_shot_2014-12-10_at_5_59_01_am.png

Aztan otthoni lazitas kovetkezett, teazas, teasutizes, majd ejfelkor megneztuk a talk show ismetleset a teveben. Holnap kovetkezik a turne utolso programnapja, es egyben az utolso fellepesunk is a Wild Duck kocsmaban. Elkepesztoen suru a tervezett program, mar elore latom, hogy durva lesz. De mar annyira megszoktuk ezt, hogy szinte igenyeljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://doromb.blog.hu/api/trackback/id/tr186969743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása