Dorombos utazós kalandok

Dorombbal utazós blog

Day 12 / DEC 5. péntek / Fagyhalál a föld alatt és felett

2014. december 10. - Szilagyi Aron

screen_shot_2014-12-10_at_6_09_26_am.pngAz orosz-jakut turne utolso napjahoz ertunk. A nap elso felere farewell jellegu programokat tartogattak Koljaek. Delelott a Doromb muzeumba mentunk, ahol a szemelyzet teljes letszamban eljott a bucsuztatasunkra. Kiertelektuk az egyutt toltott hetet, kaptunk nehany igazan kulonleges es megtisztelo ajandekot, mi harman pedig egy titkos meglepetessel koszontunk meg mindent. Kulon megtiszteltetesnek ereztuk, hogy Albina Dakterinova is eljott az osszejovetelre.

 screen_shot_2014-12-08_at_12_49_22_pm.png

Delutan levezetes kovetkezett. Kimentunk a varos szelere, es kutya- illetve renszarvas szanoztunk. Elkepesztoen tuti volt, a renszarvasok frankon be is boritottak a szankonkat, de nem volt para. Viszont annyira hideg volt, hogy teljesen atfaztunk. Hogy megmelegedjunk, ellatogattunk a foldalatti permafrost kiralysagba, es eltoltottunk ott egy kellemes orat. Jegszobrok, vegelathatatlan folyosok, kisebb-nagyobb szobak, jegcsuszda, es mindez az egesz evben fagyott talajba vagva.

screen_shot_2014-12-10_at_6_16_26_am.png 

Ez a kitero kituno zarasa volt a jakut programunknak. Kora este el kellett kezdenunk osszepakolni, mert vart meg rank egy keso ejszakaba nyulo esemeny. November 28-an mar jatszottunk egyszer a Wild Duck nevu pubban Jakutszk-ban, de vendeglatoink ide szerveztek a turnezaro koncertunket is - raadaskeppen. Ezuttal harom szettet jatszottunk. Az elso kettoben a jelenlegi teljes koncertmusorunkat adtuk elo, a harmadikban pedig tanchazzal probalkoztunk. Ejszaka leven, a vendegek inkabb a sajat utjukat jartak, Belanak igen komoly nehezseget jelentett a lepesek megtanitasa. Tehat inkabb buli volt ez, es nem koncert. Mi remekul ereztuk magunkat, a szamainkat kulonosen nagy lendulettel adtuk elo a kocsmaban. Kulonleges vendegunk, Zloi Mambet is tisztelet tette.

 

A koncertet kovetoen a szallasra mentunk, es Belaval nekialltunk szetszedni a dobot. Eleve nagyon keson, ejjel fel ketto korul ertunk haza a pubbol, es a nagyon koranra tervezett indulas, valamint a vegelathatatlan beszelgetesek koze igyekeztunk beilleszteni a pakolast.

A bejegyzés trackback címe:

https://doromb.blog.hu/api/trackback/id/tr746969747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása