Dorombos utazós kalandok

Dorombbal utazós blog

Day 4 / NOV. 27. csütörtök / utazàs Szibériàba

2014. november 30. - Szilagyi Aron

image_14.jpg

Ne haragudjatok kedves olvasok, de Aronhoz hasonloan en is elhagyom az ekezeteket, mert a technikai lehetosegeink korlatozottak. Remelem igy is elvezhetoek lesznek a tovabbi beszamolok.

A turne negyedik napja szinte teljes egeszeben az utazasrol szol(t). Reggel probaltunk kesobb kelni, azt nem mondom,hogy kezdenenk kimerulni, de nem is vagyok annyira fittek. A napot ismet a Zeneakademia menzajan kezdtuk, en zoldseges india rizst lakmaroztam, illetve ettunk buktakat is. Utana vart minket a Magyar Intezet egyik munkatarsa, Anita egy kavezasra, az irodajaban. A szoba nagyon erdekes hangulatu volt, kb. A Tanu cimu film diszletere emlekeztetett. A kavet es a teat titkarno szolgalta fel, szoval, makulatlan ellatasban reszesultunk! Nagyon sok erdekeset megtudtunk a kint elo, kis letszamu magyar kozosseg eleterol, illetve az uzleti elet rejtelmeirol. Termeszetesen volt nemi politizalas is, de ez nem temaja ennek a blognak.

image_15.jpg

A megbeszelest kovetoen visszavonultunk a szobankba, es nekialltunk pakolni. A szobankat szepen rendbe raktuk, en termeszetesen mosogattam, es kiselejteztem a hutot :) Miutan a csomagok osszealltak, Belaval elindultunk a varosba. Ket kuldetest kellett teljesitenunk. 1. Penzvaltas. A rubel arfolyama sokat gyengult, ez szamunkra annyibol jo hir, hogy tobb rubelt kaptunk az euronkert. 2. E-hur vasarlas. No, ez mar nagyobb falat volt, de kertunk egy kis utbaigazitast a Zeneakademia kapujaban. Kovettuk az utmutatast, athaladtunk egy kisebb forgatagon egy nagykovetseg elott (tuntetes volt, vagy csak tartozkodasi engedelyre vartak?), majd nagyon-nagyon nehezen megtalaltuk a hangszerboltot - egy pinceben.

Tuz vissza a Magyar Intezetbe, ott vart mar minket Guszti, a sofor. Egy kisbusszal szallitott minket a Vnukovo repuloterre. A verdazas Moszkvan at egyszeruen megunhatatlan. A forgalom egyszerre ijeszto es lenyugozo. En most ertettem csak meg igazan, hogy milyen hatalmas a varos infrastrukturaja, milyen hatalmas embertomeg el benne es hasznalja nap, mint nap, es, hogy milyen hatalmas a szukseglete egy ilyen nepes lakossagnak. A felhokarcolok lelegzetelallitoak, az uzleti negyed epuletei kulonosen. Gusztival kulon elmeny volt autozni, es nagyon elveztuk, hogy az intezet autojaban ulve barmikor hasznalhattuk a diplomatasavot :) A repuloterre abszolut idoben erkeztunk, a becsekkolaskor semmi gond nem adodott. A hangszereink siman atmentek az ellenorzopontokon, es szerencsere a Yakutian airlines pultjanal sem kellett sokat varni. Mivel maradt meg 2 orank, beultunk egy gyorsetkezdebe vacsorazni. A menu ocska parolt zoldseg, izetlen parolt rizs es egyeb nyalanksagok voltak. Egy valag penzert termeszetesen :) Este 6 korul elhelyezkedtunk a mi kapunknal, de meg mielott beszalltunk volna, Aronnal mentunk par kort az onmukodo jardan, ami tisztara olyan volt, mint a Mezga Aladar kalandjaiban. Borzasztoan elveztuk! Aztan volt meg egy kis affer a mosdoban egy csapat kiskatonaval, de errol nem szeretnek irni, mert borzasztoan szomoru. Kozben megerkezett a hivas, ugyhogy a gep fele vettuk az iranyt.

Ez a bejegyzes egyebkent a gepen keszul(t). Kb. az ut felenel jarunk, epp most haladtunk el egy azonositatlan varos felett. Kozeledunk Sziberia fele, es rovidesen kezdetet veszi a turne igazan extrem szakasza.

image_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://doromb.blog.hu/api/trackback/id/tr116942683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása