Dorombos utazós kalandok

Dorombbal utazós blog

Day 6 / NOV. 29. szombat / ebédre ló, vacsoràra rénszarvas

2014. november 30. - Szilagyi Aron

image_24.jpg

Delelott 11-kor Lena ebresztett minket, hogy a haz elott var a kisbusz. -38 celsius. Meglatogattuk a szuleit, akik Jakutszk kulvarosaban laknak, kb. Mint Kecskemeten a Petofi varos.

Ebedelni mentunk, hust hussal. Lena anyukaja nagyon kedves, kivaloan beszel angolul, es kedvence Koos Janos es ismeri Petofi Sandort is. A tanitoja Kadar Janos felesegenek a novere volt, aki jelenleg 92 eves es meg mindig itt el Jakutszkban. De vissza a kajahoz, a leves utan loporkoltet ettunk es nagyon finom sutiket. Etkezesunket Kovasz itallal es a Lena folyo vizevel kisertuk le. Utana volt egy kis dorombozas, illetve enekeltunk egymasnak. Mi harman korusban nyomtuk, talan eletunkben eloszor csinaltunk ilyet, de baromi jol esett. Ebed utan Nikolai elvitt minket a szomszedos hegyre, a "szerelem csucsara", ahol keszult egy kivalo foto session. Az erdoben durva hideg volt, fotozas kozben elfagyott az ujjunk.

image_25.jpg

Delutan haromkor a nap mar lebukott a horizont ala, tehat nem sokaig van vilagos. Ez bennunket nem zokkentett ki, indultunk a mai fellepesekre, mert volt beloluk ketto is.

A szurrealia tovabb folytatodott. Megerkeztunk a "Gyermekpalotaba", ami egy gigantikus meretu muvelodesi kozpont Jakutszk-ban. Nagyon durva szocreal! Az aulaban festmenyek, az egyiken jakut leghorgaszok foldre pottanyt urszondat tartanak a kezukben. A falakon rezgalic, a szemelyzet oreg es formalis, de mindenki nagyon kedves. Vecet keresve egy talpig oltonybe oltozott ferfi igazitott utba, kemenygalleros feher ing, feher okostelefon es feher headset. Kedvesen beiranyitott egy ajton, ahol egy total lapattant klotyo vart, se uloke, se papir, a falrol potyogott a hatfele csempe. A koncertterem gigantikus, benne kb. 65 eves feny- es hangtechnika, de mukodik! A programban tobbnyire gyermekcsoportok szerepeltek, de akadtak felnottek is, illetve mi. A koncertunk ismet jol sikerult, a kozonseg nagyon halas volt, utana jottek a gratulaciok es az elmaradthatalan fotozkodas. Meg egy erdekes dolog, ami az egyetemen adott koncertunkon is feltunt. A musorokat szocialista filmhiradora emlkezeteto stilusban konferaljak fel es vezetik. A Gyermekpalotaban a musorvezeto a fuggony mogott ult, jegyzetpapirokkal es mikrofonnal! A technikussal egy otvenes evekbeli telefonkeszuleken kommunikalt, az egesz dobbenetes volt!

image_22.jpg

Innen a Muss Khaya nevu klubba mentunk, egy ujabb dorombos osszejovetelre. A pentek estehez hasonloan azonnal a VIP szobaba vezettek minket, teritett asztal, barsonyszekek, es jott a vacsora. Mi Belaval renszarvast ettunk, illetve helyi nyers halat is kostoltunk. Fontos megjegyeznem, hogy Aron ket napja tokeletesen menedzseli a vegetarianus etrendjet, tehat eszik rendesen, mindenutt keszitenek neki husmentes etelt.

image_26.jpg

A klubban rendhagyo fellepesunk volt. Par bevezeto szam utan ugyanis moldvai tanchazat tartottunk - Bela vezetesevel. A kozonseg nagyon nyitott volt a dologra, remek este kerekedett. Emellett szabad szinpad volt, tehat rengeteg helyi dorombos fellepett. Jakutia egyik leghiresebb noi dorombosa, a helyi Sebestyen Marta, Albina Dakterinova es beallt velunk jammelni!

Tehat ma is megvolt ket koncert, a program tovabbra is nagyon feszitett, de birjuk a gyurodest! Holnap jon a nagy nap, fellepes a Khomus Day-en! Termeszetesen arrol is beszamolunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://doromb.blog.hu/api/trackback/id/tr436944973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilagyi Aron · http://www.doromb.com 2014.11.30. 15:24:58

Nem Áron vagyok, hanem Anett, csak Áron van bejelentkezve még :) Ti valami szúnyoghálón keresztül fotóztok? MInden kép úgy fest :)

borisz 2014.12.01. 09:57:24

igen, olyanok a fotók, mintha egy régi tv képernyője lenne lefotózva, az kinyomtatva, aztán kicsit ferdén beszkennelve. fura.

Szilagyi Aron · http://www.doromb.com 2014.12.04. 21:48:20

Áááá, rájöttem a szúnyogháló effektus okára! Szerintem az van, hogy fényképezőgéppel fotóznak, de nem tudják áttölteni az ipad-re, emiatt azzal lefotózzák a fényképezőgép kijelzőjét..... (megint Anett, alias Sherlock - és nem Áron)

borisz 2014.12.05. 13:51:16

igazából erre gondoltam magam is, csak túl vad volt a gondolat.
süti beállítások módosítása